Kategorije

Middle-earth: Shadow of Mordor


Middle-earth: Shadow of Mordor 
        Što više čitam i čujem o Middle-earth: Shadow of Mordor više mi se igra. Taj ogromni dinamični open-world koji bi me mogao opet zaintresovati da se vratim u Lord of the Rings priče. Po jednome najviše iskače od ostalih igara trenutno a to je jedinstveni neprijatelj / nemesis sistem gdje u igri imamo hijerarhijski sistem neprijatelja Urka koji svi imaju jedinstvena imena i osobine. Što je još bolje ti neprijatelji još i uče i sječaju se stvari koje se dešavaju oko vas. Neke od tih stvari su da li ih pobjeđujete u borbi, ranjavate , bježite ili radite nešto skroz drugo. To je upravo ono što čini ovu igru različintom za svakog igrača.

Middle-earth: Shadow of Mordor 

Middle-earth: Shadow of Mordor 
       Ovakav sistem bi možda zvučao predobro da bi bio istinit međutim, Monolith, kompanija koja je napravila igricu je to odradila savršeno. Kada pomislite da nakon što ste likvidirali nekoliko laganih protivnaka ste spremni da napadnete i nekoga većega levela možete se iznenaditi na kako dobrog protivnika možete naletiti i nemojte da vas začudi i ako vas i savladaju. Kada umrete igra nije gotova, naprotiv vrijeme prolazi tako da u međuvremenu Uruki-i napreduju. Ponekada će te potražiti i pomoć kako bi savladali neke i to je upravo ono u čemu je Monolith izvrsno odradio posao, igrica je uvijek napeta i zanimljiva.

Middle-earth: Shadow of Mordor 
   
       U Middle-earth: Shadow of Mordor igramo kao ranger Talion koji ima mnoge sposobnosti i naravno u open world sistemu možemo da radimo šta hoćemo. Postepeno razvijamo svog lika naravno što je itekako potrebno u ovakvom sistemu. Priča je negdje između Hobbita i LOTR. U priči se nalazi Ranger u Gondoru , Talion kojega ubijaju Sauronove vojske i koji se vraća kao utvara kako bi se osvetio. Priča je odlična, Nemesis sistem je jos bolji a i sama igrica je osvojila veoma dobre kritike.  GameRankings iMetacritic su dali PlayStation 4 verziji 87.05% , i 85/100, the Xbox One verziji 86.60% i 85/100, i PC verziji 87.00% i 87/100. Uglavnom siguran sam da će vam se svidjeti. Uživajte !